Prijzen

Massage op locatie   

Aanraking is een levensbehoefte. Stel je eens voor dat je de hele dag op bed ligt en alleen aangeraakt wordt op de momenten wanneer je zorg krijgt . Een moment van aanraking zodat je weet dat je er bent, gezien wordt en er mag zijn. Een moment van aandacht speciaal voor diegene die het hard nodig hebben.

Massage op locatie is geschikt voor zowel mensen met dementie als een somatische aandoening. Door mijn werkervaring op een gesloten psychogeriatrische afdeling voel ik mij zeer vertrouwd in de omgang met mensen met dementie.

Onderaan de pagina lees je mijn verdere verhaal en werkwijze. Bij interesse kun je contact opnemen of het contactformulier op de afspraken pagina invullen. Ik neem dan z.s.m. contact met je op. 

Per massage van 60 minuten € 50,-

Massage op locatie

Door mijn zorg achtergrond en het zien van de positieve effecten van massage bij bewoners van het verpleeghuis is mijn interesse voor het masseren van deze doelgroep gegroeid.

In het verpleeghuis maar ook in verzorgingshuizen of kleinschalige woonvormen heeft men regelmatig te maken met veranderd gedrag t.g.v. bijvoorbeeld dementie of cva.

Met name in laatste stadium van dementie kunnen angst, pijn, agressie, verdriet, eenzaamheid en depressie zich ontwikkelen. Na het signaleren van genoemde klachten wordt er overleg gepleegd met psycholoog, arts, verzorgende, familie en indien nodig kunnen er nog andere disciplines betrokken worden. Men werkt veel met benaderingswijze en structuur alvorens er medicatie voorgeschreven wordt. Echter is een benadering en/of medicatie soms ook niet toereikend meer. Massagetherapie is een behandeling die vrijwel altijd ingezet kan worden en vrijwel altijd resultaten boekt. 

Ook voor de mensen die geen contact meer kunnen maken en volledig in zichzelf gekeerd zijn is contact dan plots toch weer mogelijk. De huid, het tastzintuig, is ons grootste zintuig en blijft bij dementie nog sterk actief. Daardoor is aanraking bij deze groep mensen zo waardevol. In de praktijk heb ik gezien wat herhaling van massagetherapie doet. Mensen herkennen de aanraking en genieten er zichtbaar van. 

Een aantal resultaten van massagetherapie bij dementerenden zijn: vermindering van onrust, het biedt troost en ontspanning, zorgt voor afname van spierspanning en kan aanwezige pijn verzachten. 

Voor de eerste massage voer ik een kennismakingsgesprek. En na iedere massage ontvangt familie of zorgverlener een korte rapportage betreffende de massage.